August 12, 2022 01:15
Скопје

Почна обележувањето со ладна пластика на пешачките премини на сообраќајниците во Автокоманда

Во рамките на ноќното обележување на хоризонталната сигнализација ЈП Улици и патишта Скопје започна и обележувањето на пешачките премини со ладна пластика на улиците и булеварите во населба Автокоманда. Екипите изминативе денови ги обележаа пешачките премини на булеварот Александар Македонски на пешачкиот премин кај бензиската станица „Макпетрол” и започнаа со бележење и на крстосницата булеварот Александар Македонски со улица 16-та Македонска Бригада.

Обележувањето на пешачките премини со ладна пластика ќе продолжи во текот на вечерните часови на истата крстосница, а бидејќи техниката за нанесување на бојата се изведува рачно и е поспецифична за разлика од обичната боја потребно е повеќе време за изведба. Употребата на ладната пластика на пешачките премини е поквалитетна и се нанесува во подебел слој и гарантира поголема трајност на бојата.

По налог на Град Скопје и секторот за Сообраќај предвидено е со ваков квалитет на боја да бидат обележани улиците во Мал и Голем Ринг, но моментално оваа боја да се користи при обележување на најфрекфентните сообраќајници т.н црни точки во градот.