October 15, 2019 06:26
Македонија

Почина Хајан Селмани еден од најпрогресивните македонски претприемачи

Почина Хајан Селмани сопственик на компанијата Haselt, која освен во земјава, канцеларии има во Америка и Европа. Тој важи за еден од најпрогресивните македонски претприемачи, говорник, филантроп, учесник во многу акции, човек кој понудил извозни решенија во ИТ секторот, пренесува Фактор.

Одржал најмалку 400 предавања и јавни говори на тема претприемништво, технологија, лидерство и мотивација.

Нови вести

Без одвојување од Албанија потешко до ЕУ преговори утре

Igor

Османи во вонредна посета на Луксембург и Брисел

Igor

Заев од Битола: Влогот во населението е влог во човечкиот капитал и затоа сме посветени да оставиме градби, објекти и институции кои им служат на граѓаните

Igor