April 15, 2021 10:37
Балкан Магазин

Почина српскиот актер Борис Комнениќ

Актерот Борис Комнениќ почина после тешка болест во 64 година.

Првакот на драма во Народниот театар во Белград роден е на 29 март 1957 година во Пула.

После гимназијата, која ја завршил во родниот град, запишал Факултет на драмски уметнсоти, а член на Народниот театар станал во 1984 година, додека негова најпозната улога е телевизискиот лик на Александар Саша Поповиќ во серијата „Подобар живот“.