December 6, 2022 22:48
Македонија

Почина новинарот Венко Кричевски

По кратко и тешко боледување почина долгогодишниот новинар и уредник Венко Кричевски, роден 1957 година.

Најголем дел од кариерата помина во дневниот весник „Вечер”, а има работено и за повеќе други весници и списанија.

Погребот ќе биде извршен утре од 11 часот на градските гробишта Бутел во Скопје.