September 15, 2019 08:17
Македонија

Почина архитектот Јован Стефановски Жан, автор на Милениумскиот крст и МНТ

Проф. д-р. архитект Јован Стефановски Жан, почина вчера на 71-годишна возраст. Тој беше автор на многу објекти во државата и странство. Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот објект на МНТ и преку 550 други објекти во Македонија и светот.

Професор на повеќе универзитети во Македонија како и во странство, добитник на многубројни награди и признанија во Македонија и надвор. Погребот ќе се изврши утре на градските гробишта во Бутел од 11:00 часот.

Нови вести

Колевски: В понеделник прекинува мандатот и на другите обвионители во СЈО

zane

Разрешена специјалната јавна обвинителка Катица Јанева

zane

Спасовски: Севкупно валоризирање на професионалниот статус на полициските службеници останува висок приоритет за МВР

zane