April 21, 2019 21:01
Македонија

Почина Алајдин Демири

Поранешниот градоначалник на Тетово и поранешен амбасадор во Швајцарија, Алајдин Демири, почина вчера во Тетово.

Тој беше политички аналитичар, универзитетски професор и член на новоформираното граѓанско здружение „Совет на амбасадори“.

Алајдин Демири (роден 19.12.1954) во 1997 беше избран за градоначалник на Тетово, а од 2000-2002 беше амбасадор во Швајцарија.

Нови вести

(Живо) ДИК почна со објавување на првичните резултати од изборите

Filip

Иванов: На новиот претседател му посакувам многу помирен мандат

Igor

Кирацовски: Изборниот ден помина во мирна, фер и демократска атмосфера

Filip