Тој глумел во околу 30 телевизиски серии. Снимил 25 играни филмови, а во 10 од нив ја имал главната улога. Глумел во околу 30 ТВ серии, меѓу другите, во Долгата темна ноќ, во познатата југословенска серија Глембаеви, Вуковар се враќа дома, Трешети, Почиваат во мир, Засекогаш соседи и многу други.