Македонија

Потпишан меморандум меѓу Македонскиот полициски синдикат и Воениот синдикат  “Железен полк” од Србија

Ни преставува особено задоволство да Ве информираме дека денес  22.01.2022 година во Скопје,Претседателот на  Македонскиот полициски синдикат  д-р Марјан Кицев го потпиша  Меморандумот за меѓусебна соработка со Претседателот на  Воениот синдикат  “Железен полк” од Република Србија – СГП, Љубиша Милошевиќ. Ова преставува почеток на официјална билатерална синдикална соработка помеѓу овие два  синдикати кои ги  преставуваат вработените во безбедносните органи на двете братски држави.

Очекувањата од оваа меѓусебна соработка  взаемно се големи,особено поради фактот што членовите на двете синдикални организации ги мачат заеднички проблеми карактеристични за овој регион во кој делуваат овие два синдикати.

Со меморандумот се предвидуваат активностите на двете синдикални организации  во двете држави на полето за аплицирање  на проекти за добивање средства за спроведување на активности пред соодветни институции и фондации кога тоа е од интерес на своето членство, како и  давање на секаков вид на меѓусебна помош и подршка во случаите кога ќе имаат проблеми поради своите синдикални идеи,активности и планови.

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

watch anime Boruto: Naruto Next Generations

watch anime online AnimeDao Black Clover (Dub)

dubbed anime SK8 the Infinity (Dub)

Pokémon Journeys: The Series Episode 89

anime website AnimeDao Black Clover