January 19, 2021 05:31
Спорт

Последната порака на Диего Марадона

Диего Армандо Марадона, аргентинската и светска фудбалска легенда која почина на 25 ноември на 60 годишна возраст како последица од срцев удар, имал посебна и последна порака упатена од очувот на својот мал син. Човекот до ког ја пратил пораката е Марио Баудри, кој сега е во врска со екс – девојката на Марадона, Вероника Охеда.

Марадона преку гласовна порака му порачал на Марио.

“Здраво, Марио. ОвдеДиего. Знам дека ова ќе ти звучи неверојатно, но Веро (н.з. мисли на Вероника Охеда) и јас сме во добри односи и ми кажа дека е со тебе. Те молам да ја чуваш, а посебно да го чуваш мојот мал ангел Диегито, кој не можам да го споредам со никого. Види, јас имам многу деца, ама поради ова ќе го загубам и последното бело влакно од косата“.