October 14, 2019 01:35
Скопје

Помор на риби во реката Вардар

Помор на риби поради загаденост на водата во реката Вардар утрово е забележан по течението од населбата Аеродром до Трубарево. За оваа несекојдневна слика во водите на Вардар жителите од Аеродром  го алармирале Центарот за управување со кризи.

По пријавата екипи од Инспекторатот на Град Скопје и ЈП „Водовод и канализација“ излегле на терен и земале примероци од водата за испитување каде бил забележан поморот на рибите. Анализите треба да покажат со што е загадена водата во која настрадаа рибите.

Првичните сознанија се дека загадувањето на реката доаѓа од индустриските капацитети во кругот на поранешната фабрика „Железара“.

Нови вести

Детската заштита во Ѓорче Петров на прав пат, нова градинка во Волково со капацитет од 175 деца

Filip

Од вторник- Отворен ден со градоначалникот Богдановиќ во Општина Центар

Igor

Почна демонтажата на времениот објект на покривот од ГТЦ

Filip