October 17, 2021 13:19
Култура

Поетско читање во Прилеп по повод 100 години од раѓањето на Блаже Конески

Во Центарот за култура „Марко Цепенков” во Прилеп вечерва со почеток во 20 часот ќе се одржи поетко читање со наслов „Блаже Конески – Проста и строга македонска песна, 100 години од раѓањето на великанот”.
Како што соопштубваат организаторите, настанот е дел од прославата на Владата на Република Северна Македонија, во рамки на прославата за 30 години независност.
На настанот ќе настапат Симона Спировска, актер и Дино Имери, пијано.

Osomatsu-san: Ouma de Kobanashi Episode Full

You're Under Arrest: No Mercy!! Episode Full

AnimeBee: Platonic Chain: Web anime episode Full online free at https://animebee.to stream anime online

4Anime Watch anime online, English anime online HD

Pearltrees: https://www.pearltrees.com/animefreakws/item374989878

Forum umbandaeucurto: https://forum.umbandaeucurto.com/usuario/AnimeFreak