September 25, 2021 01:48
Македонија

Поднесени се 1.000 амандмани за Законот за државјанство

Почна расправата за Законот за државјанство, а поднесени се 1.000 амандмани.

На Законот за државјанство се поднесени 1006 амандмани, од кои 6 на ВМРО-ДПМНЕ се одбиени како неуредни.

Опозицијата се обиде преку процедурални забелешки да го одложи стартот на расправата, а најголемата забелешка е дека законот не е европски.

Дебатата во Комисијата за европски прашања трае три дена. Следната недела се очекува предлогот да се најде пред пратениците за гласање. Со него е предвидено државјанство да може да се стекне со приложување на лични документи, извод на родени, работничка книшка, имотен лист, комунални сметки, здравствена книшка, даноци и друго.

Website https://animeflv.uk: Watch Devil May Cry animeflv Episode 12 anime online

Grimm's Fairy Tale Classics (Dub) Episode 23+24

Juusou Kikou Dancougar Nova Episode 12

Watch Momokyun Sword Episode 12

Independent academia: https://independent.academia.edu/gogoanimelol

Co pinterest: https://co.pinterest.com/animeflixnl/