Хроника

Поднесена кривична пријава за директорката на центарот за јавно здавје Велес

Анонимен пријавувач поднел кривична пријава за директорката на Центарот за јавно здравје Велес пеенесува Велес365. Информацијата од наши извори е потврдена, пријавата е примена и земена во работа од Основното јавно обвинителство Велес. Во пријавата се наведени повеќе примери за наводни погрешни резултати од страна на директорката Анастасија Иванова, недоаѓање на работа и наводни манипулации со тендерска документација. Останува да видиме како ќе се разреши овој предмет. Инаку самото назначување на директорката Анастасија Иванова започна со скандалозно со славење во нејзината канцеларија со шампањ (алкохол на работно место) што предизвика бурни реакции во градот и пошироко во регионот.