June 17, 2019 17:08
Скопје

Подводно чистење на езерото Матка

По повод Меѓународниот ден на водите утре ќе се одржи еколошка акција за подводно чистење на езерото Матка.

Активностите на Членовите на Спелео-нуркачкиот клуб „Врело“ и Нуркачкиот клуб „Пена“ ќе се одвиваат во езерото пред манастирот Св.Андреа, а членовите на ЗГ„Натива“- Матка и ЗГ„4 СЕЛЕКТ“ ќе го чистат појасот долж кајакарската патека и од страната на патеката која води кон манаситрот Св. Никола Шишевски.

Според најавата од Министерството за животна средина, акцијата ќе започне во 10 часот, а на неа ќе присуствува и заменик-министерот Јани Макрадули.

Активностите се поддржани од Проектот „Подобрување на управувањето со заштитените подрачја“ кој е финансиран од Европската Унија, преку ИПА 2 – Секторската оперативна програма за животна средина и климатска акција 2014-2020, кој го спроведува МЖСПП во соработка со УНДП.

Нови вести

Компаниите на Индустриска Зона Визбегово организираат протест поради предолгата реконструкција на мостот на Јадранска Магистрала

Igor

Изложба на дела од Владан Ранѓеловиќ отворена во Општина Бутел

Igor

Анкета на „Макфакс“ – Шилегов направил најмалку за градот Скопје

zane