January 16, 2021 06:53
Балкан

Поглаварот на ГПЦ пуштен од болница

По 12 дена лекување од Ковид-19, поглаварот на Грчката православна црква, архиепископот Јеронимос денеска беше пуштен од болница. Од атинската болница „Евангелисмос” соопштија дека кусо пред 16 часот, Јеронимос бил пуштен.

Архиепископот Јеронимос на 19 ноември, со благи симптоми на коронавирусот, беше примен во болница откако добил позитивен резултат на тестот за Ковид-19, направен два дена претходно.