August 15, 2022 18:34
Свет

Повеќе од 400 мигранти од Мароко се обиделе да влезат во шпанската енклава Мелила

Повеќе од 400 мигранти од Мароко утрово се обиделе да влезат во шпанската енклава Мелила, а според полицијата „значителен број од нив” успеале во нивната намера.

Тоа е прв обид за масовен влез во една од двете шпански енклави лоцирани на северниот брег на Мароко е прв по нормализацијата на односите меѓу Мадрид и Рабат во средината на март по речиси едногодишен дипломатски спор.

Нормализацијата на односите меѓу Рабат и Мадрид овозможи повторно отворање на границата меѓу северно Мароко и шпанските енклави Сеута и Мелила во средината на мај.

Овие две енклави се единствените копнени граници на ЕУ на африканскиот континент, преку кои мигрантите „редовно” се обидуваат да влезат во Европа.

sun win

sun win

tải sunwin

sunwin web tải sunwin apk tải sunwin

sunwin tài xỉu