July 23, 2019 02:52
Живот

Побожен пчелар ставил икона во кошица, кога ја отворил, видел чудо

Побожен пчелар ставил икона во кошица, кога ја отворил, видел чудо

Луѓето и денес раскажуваат за несекојдневен настан кој го одбележал животот на луѓето од едно село во близина на Атина. Чудото се случило пред неколку години кога побожниот пчелар Исидорос Тиминис во една кошница ставил икона на Исус Христос.
Не издржал долго, и набрзо ја отворил кошницата и што да види – плчелите ја врамиле иконта во восок, а ликот и телото на синот божји останале недопрени. Оттогаш, секоја пролет Исидорос во кошницата става икона на Спасителот, Богородица и Светителот, а резултатот се секогаш ист.

-Еднаш донесов рачно отсликана икона од манастирот, која ја претставуваше голгота со три крста. Пчелите ја извезле со восок цела површина на сликата освен крстот на Исус и покајанието на разбојникот од десната страна. Разбојникот од левата страна беше покриен со дебел слој на восок. Последно ја ставив иконата на Свети Стефан првомаченик архиѓакон. Целата икона е прекриена со восок освен ликот и телото на светецот, раскажува Исидорос.

Нови вести

Зошто некои луѓе зборуваат во сон

24news

Направил работа која сите ја правиме додека киваме: Кога ќе прочитате што му се случило со вратот, повеќе никогаш нема да го направите тоа

24news

Можете ли да го најдете бројот 8 помеѓу сите овие 9-ки?

24news