January 24, 2022 20:10
Македонија

Плата во Македонски Железници Инфраструктура и Транспорт нема, каде е Бочварски ?

Плата во Македонски Железници Инфраструктура и Македонски Железници Транспорт НЕМА. Се касни со првиот дел на плата за месец Октомври. Во железници состојбите од секогаш биле предизвикачки и тешки, но никогаш како сега. Железница ги живее најлошите години од нејзиното функционирање.

За време на владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ имаше поголем број на возни линии, имаше меѓународен воз, започна со градба на пругата Битола-Кременица, се градеше пругата према Бугарија, се купија нови возни гарнитури. Сега „благодарение” на СДСМ-ДУИ состојбата во железници е следна:

-Изградената пруга Битола-Кременица не е пуштена во употреба.

-Прекината е градбата на пругата према Бугарија, процедурата за избор на нов изведувач трае предолго.

-Укинат е единствениот меѓународен воз.

-Укинати се неколку домашни возни линии.

-Веќе неколку месеци нема воз на релација Скoпје-Кичево.

-Исто така, нема воз и на релацијата Скопје-Кочани.

-Нема набавка на нови возни гарнитури.

Во минатото опозиционерот Благој Бочварски за истиот проблем со платата одржуваше пресови на Железничка станица Скопје и повикуваше за исплата на плати и потреба за нова Влада во Македонија… Каде си сега Бочварски Благој да одржиш прес за исплата на плати и за потребата за нова Влада во Македонија?!?!

watch anime. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4Anime Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town?

stream anime online TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-

4Anime Demon Slayer: Entertainment District Arc

watch animes Boruto: Naruto Next Generations

4Anime Death Note (Dub) Episode 35