February 3, 2023 20:07
Скопје

Писарев: Таму не протестираат возачи и персонал туку 100 автобуси

Правото на протест е уставно загарантирано право кое секогаш сум го поддржувал и ќе го поддржувам. Но сепак се повеќе се прашувам дали приватните превозници го злоупотребуваат правото на протест. Но!

1. Не протестираат возачите и персоналот туку нивните автобуси! Прееска поминав по илинденска и има 100 автобуси и двајца без тројца луѓе. Тоа е настапување од позиција на сила имам аутобус блокирам што ве вртам. Ај да ги видам нека остаат автобусите нека протестираат лично со транспаренти со шатори со глад ако треба и така нека блокираат град … пошто има и други групи во општеството побројни од 200те Сталинисти кои што исто така имаат за што да протестираат (дури и многуи по легитинмо) ама немаат 200 автобуси камиони или бродови за да го блокираат градот или државата а сепак и протестираат и успеваат да најдат решение за нивните проблеми.

2. Ако сакаат да покажат нешто креативно со автобусите нека ги наредат од сите страни на управата и канцеариите на Град скопје да неможе жилет да помине и така нека ги блокираат.

3. Нека се договорат со Ленин, сталин и остали што сакаат – пари или договори пошто договори и ја не би им дал после сево ова – тука дури и данела ќе ја поддржам ако треба, ако се повикуваат (а ленин тоа цело време вика) дека дејност од посебен општествен интерес тогаш нека и се однесуваат така а не да протестираат со недели и го блокираат градот.

4. од 23 до 05 нека си ги тргнат настрана автобусите да може комуналец да го исчисти ѓубрето кое го прават преку ден а не им текнуе да зачистат.

5. нека сватат дека после еб.. нема каење и дека голем број скопјани ова ќе им го памтат и ќе ги стават на тивоко бојкот па да видам кого ќе возат.

фејсбук статус на Никола Писарев 

 

 

Поврзани вести

Компјутери од Владата за училишта, Арсовска ги дели како донација од Град Скопје

admin

(Фото) Арсовска стави клуч на салата, ракометарите на Македонија Ѓорче Петров тренираат по улици и паркинзи

admin

Им префрлиле само 5.000 денари, приватните превозници во понеделник на протест пред ЈСП

blink