Македонија

Петков: Посетата на Скопје беше огромен успех, ја добивме нотата која ја баравме две години

Вчерашната посета на С Македонија беше многу конструктивна. Ние подадовме рака, први отидовме, а тие ни дадоа нота која ја баравме две години. И тоа не се е само за употребата на краткото и долгото име туку значи дека Северна Македонија нема територијални претензии кон Бугарија, изјави денеска бугарскиот премиер Кирил Петков, одговарајќи н новнарско прашање по годишното обраќање на претседателт Румен Радев во Собранието.

Тој рече дека ов е направено со конструктивен приод и вчерашната посета ја оцени како голем успех, истакнувајќи дека сепак има уште многу работа.

„Ова е нешто многу нормално да го кажат, но за оваа нота е разговарано, разговарано, преговарано, и само затоа што направивме нов пристап, тоа го добивме. Тука треба да се разбере дека вчера беше огромен успех“,

рече Петков.

На прашањето на новинарите дали е разговарано за прашањето со фашизмот, Петков рече дека Историската коисија е една од работните групи која ќе работи на вакви прашања.

„Тие ќе работат на делот од историјата за фашистичкиот режим во цела Европа и како тоа влијаело на територијата на денешна РСМ. Истриската комисија треба да влезе во повеќе детали. Но многу повважно е што се обединивме да имаме транспортна врска Софија-Скопје за 60 дена. Тоа ќе биде направено на најтранспарентен начин“,

рече Петков.

online anime. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Episode 3

Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Cour 2 Episode 5

AnimeDao One-Punch Man Episode 11

Attack on Titan Final Season Part 2 Episode 2

anime websites Attack on Titan Season 3 (Dub)