August 8, 2022 19:05
Свет

Петгодишно дете во Тексас починало во вжештен автомобил, додека мајката подготвувала забава

Петгодишно дете од Тексас починало во вжештен автомобил, откако мајка му по грешка го оставила таму три часа. Мајката наводно мислела дека нејзиниот син е во куќата, но откако ја пребарала отишла до автомобилот пред нивната куќа и таму го пронашла детето веќе починато.

Вчера попладне мајката побрзала дома бидејќи подготвувала роденденска забава за своето второ дете, 8-годишната ќерка, а се верува дека не сфатила дека момчето се уште е во автомобилот.

Дури по два-три часа забележала дека нејзиниот син го нема, а потоа дошла до трагично откритие во автомобилот, соопшти полицијата во Тексас.