March 24, 2019 23:02
Македонија

Пензионерите што земаат под 14.000 денари се ослободени од плаќање болничка партиципација

Министрите на денешната владина седница ја прифатија предлог-програмата за обезбедување средства за болничко лекување без наплата на учество (партиципација) за пензионери и за обезбедување средства за специјалистичко-консултативни и болнички здравствени услуги за корисниците на правото на социјална парична помош во Република Македонија за 2019 година.

Според програмата, пензионерите што имаат пензија пониска од 14.000 денари се ослободени од плаќање партиципација при лекување во болнички здравствени установи. А корисниците на правото на социјална парична помош се ослободени од партиципација при користење специјалистичко-консултативни и болнички здравствени услуги во Република Македонија.

Нови вести

Утре Заев и Спасовски на трибина „Фер општество – шанса за сите“ со граѓаните од Куманово

24news

(Видео) Мицкоски до младите: Го имате своето знаење, целиот свет и можност да ги менувате работите

Filip

Адеми: Македонската заедница во Хрватска важна алка за градење на соработката

Filip