July 12, 2020 15:04
Македонија

Пендаровски: Немам намера да се мешам во кривичните постапки на ЈО

Претседателот Стево Пендаровски по реакцијата на Јавното Обвинителство за неговата вчерашна прес-конференција се огласи на Фејсбук.

-Во обраќањето на вчерашната прес-конференција по ниту еден основ немам направено дискредитација на Јавното обвинителство на Република Северна Македонија, ниту пак постои намера за напаѓање на надлежните институции и мешање во кривичните постапки коишто се во тек.

Потенцирам дека во своето обраќање изразив целосна поддршка за надлежните институции, а особено на обвинителството и судот и истакнав дека ќе сторам се, за да ги заштитам од евентуални притисоци при спроведување на истрагата и целосно расветлување на случајот „Рекет“.

Уште еднаш укажувам дека е потребно ефективно, брзо и темелно завршување на истрагата за случајот „Рекет“ почитувајќи го начелото на презумпција на невиност, пишува Пендаровски.

Во обраќањето на вчерашната прес-конференција по ниту еден основ немам направено дискредитација на Јавното обвинителство…

Posted by Stevo Pendarovski on Вторник, 13 август 2019