January 25, 2022 06:18
Македонија

Пендаровски: Мисијата на волонтерите претставува ретка појава во светот, останете ангажирани и делувајте онаму каде што е најпотребно

Во животот секогаш најмногу не инспирираат поединците кои прават нешто добро, а без никаков надомест. Доброволно, искрено, посветено и чесно, мотивирани единствено од желбата да се помогне некому во неволја, да се понуди утеха, да им се служи на другите луѓе и на заедницата на која припаѓаат, е пораката од претседателот на државата Стево Пендаровски, по повод 5 декември – Светски ден на волонтерството.

Во видео-порака Пендаровски нагласи дека кога милиони луѓе секојдневно се во постојана трка по материјални богатства и моќ, не гледајќи ги тие кои страдаат, мисијата на волонтерите претставува ретка појава во светот.

Претседателот се заблагодари за напорите што волонтерите ги вложуваат и помагаат во придонес за општото добро.

-Дозволете ми, во името на сите наши граѓани да искажам огромна благодарност и почит за вашата пожртвуваност, вашата одговорност и посветеност, вели тој во видео-пораката.

Претседателот ги охрабри и натаму да останат ангажирани и да делуваат онаму каде што е најпотребно и преку личен пример да ја вратат вербата во хуманоста и солидарноста како предуслови за една среќна и просперитетна човечка заедница.

aniwatch. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

Kiss x Sis (TV)

ani watch app Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2

ani watch JUJUTSU KAISEN

animes online AniWatch The Daily Life of the Immortal King [Chinese Dub]

AniWatch Yosuga no Sora: In Solitude Where We are Least Alone Episode 12