November 28, 2021 06:44
Скопје

„Пајакот“ за една недела во Центар кренал 73 непрописно паркирани возила

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје санкционираа 141 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.

Во периодот од 11.10. до 17.10.2021 година, со помош на специјалните возила „Пајак“ на ЈП ПОЦ отстранети се 73 непрописно паркирани возила, а со поставување на механичко средство „Блокатор“ санкционирани се 68 возила кои биле затекнати во резидентни зони, а не биле корисници-резиденти на секторот во којшто биле паркирани.

За трајно решение на сообраќајниот метеж и проблемот со неправилното паркирање неопходна е поголема сообраќајна култура, затоа ЈП ПОЦ и СВР Скопје во наредниот период ќе продолжат со секојдневно отстранување на сите непрописно и несовесно паркирани автомобили во Општина Центар со цел да се подигне сообраќајната свест на повисоко ниво и да се зголеми безбедноста во сообраќајот.

 

 

Watch Martian Successor Nadesico: The Prince of Darkness (Dub) Episode Full

Watch Space Battleship Yamato: The New Voyage Episode Full

4Anime - Watch English Anime Online For Free in HD | 4Anime.biz

Watch Mysterious Play: Eikoden Episode 4

ANIMEFLIX Watch anime online, English anime online HD