October 26, 2021 00:54
Македонија

Партијата на пензиоери повикува на масовна вакцинација

Почитувани сопартијци од ПП, пензионери и сите останати граѓани,

Ние, пензионерите и другите повозрасни граѓани, во изминатиот период бевме предводници во процесот на имунизација против КОВИД-19 во земјата. Тоа го правевме поради загриженоста како да обезбедиме посигурна и подобра иднина за нас, нашите најблиски и нашите потомци. Но битката со оваа зараза е далеку од добиена. Затоа, повторно, ГИ ПОВИКУВАМЕ СИТЕ ГРАЃАНИ, заедно со нас, масовно со вакцинирање да придонесеме во искоренување на епидемијата.

КОВИД-19, повторно, не предупредува да ги почитуваме пропишаните здравствени протоколи и неодложно да го исполниме граѓанското право и обврска за чување на јавното здравје. Веќе е крајно време секој поединечно и сите заедно да придонесеме да се создаде колективен имунитет против „чумата на ова време“, зошто секое колебање и одлагање го плаќаме со човечки животи.

Како Партија на пензионери, го разбираме стравот кај поединци создаден од негативните кампањи и негирања на болеста. Но жестоко ги осудуваме залагањата и настапите во јавност кои имаат за цел, преку ширење страв и паника, да влијаат на неприфаќање на вакцинацијата. Таквите залагања се спротивни на препораките на СЗО и се базираат исклучиво на шпекулации и манипулирање со „теории на заговор“.

ЗАТОА, ВЕ ПОВИКУВАМЕ  ДА ПРИСТАПИМЕ КОН ВАКЦИНАЦИЈА И СПЛОТЕНИ ДА ГО СОВЛАДАМЕ ОВА ЗЛО НАДВИЕНО НАД ЦЕЛОТО ЧОВЕШТВО.

AnimeKisa Watch anime online, English anime online HD

AnimeDao Watch anime online, English anime online HD

Watch Sketchbook ~full color's~ Episode 13

Website https://kissanime.mx: Watch Fei Ren Zai Gods Also Love Eating kissanime Episode 3 kissanime beastars

Telegram: https://telegram.me/s/animeflixnl

Buddypress: https://buddypress.org/members/kissanimemx/profile/