August 13, 2020 22:29
Македонија

Пановски: Подбро е плажите да се затворени одошто да се носат маски

Речиси и да нема плажа во светов каде се почитува носењето маски, такви се снимките од Ница, Кан и други места. Од тука и дилемата колку е изводливо и можно да се носат маски во вода и на плажа. Полицијата во Охрид од 28 до 30 јули по плажите на охридското крајбрежје изрекла 216 казни заради неносење маска. Микробилогот Никола Пановски вели да не се носат нелогични протоколи, подбро е плажите да се затворени одошто да се носат маски.

Преземено од Телма