October 20, 2020 14:22
Македонија

Пановски: Критичен ќе биде месец јануари

Докторот вирусолог Никола Пановски при гостувањето во емисијата „Клик Плус“ на ТВ21 вечерва рече дека се очекува кога ќе залади, коронавирусот повеќе да се шири. За него логично е јануари да биде критичен месец во пандемијата предизвикана од коронавирусот.

-Логично е јануари да биде критичен месец. Друго е кога дува ветер, друго е кога има магла. И тоа има влијание, вели Пановски.

Професорот Пановски смета дека кривата ќе почне да расте кога ќе се залади времето, односно такво нешто очекува после 15 ноември кога температурите ќе бидат занчително пониски.

-Кривата ќе почне да расте кога ќе залади. Очекуват тоа да се случува од 15 ноември па натаму, рече Пановски.