Економија

Пад на производството на Тојота, на Нисан и на Хонда

Тојота произвела една четвртина помалку автомобили во октомври во споредба со истиот месец лани поради недостиг на полупроводници и други компомненти. Според соопштение на компанијата најголемиот светски производител на автомобили произвел 627.452 автомобила оваа година наспроти 845.107 во октомври лани. Продажбите се намалени за 20 отсто во овој месец. Акциите на Тојота загубија 3,4 отсто од вредноста.

Производителите во Азија и во светот се соочени со долготрајна криза проади недозтиг на компоненти и зголемен број заразени во Југоисточна Азија.

Недостигот на полупроводници ќе ја чини индустријата околу 210 милијарди долари загубени продажби оваа година, според Аликс Партнерс.

Нисан исто така соопшти за пад на производството за 22 отсто во октомври, а во продажбите за 16 тсто додека Хонда има пад од 28 отсто на производството.

anime online. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

Your Name.

AnimeFreak Hunter x Hunter (2011)

Bleach (Dub)

How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom

watch anime dub SK8 the Infinity (Dub)

tải go88