October 17, 2021 18:21
Македонија

Очајнички чекори на ВМРО-ДПМНЕ пред извесниот пораз што им следува во Град Скопје и Карпош

Соочено со извесниот пораз што им претстои како во Град Скопје така и во Карпош, безидејното ВМРО-ДПМНЕ презема очајнички потези со цел да го ублажи поразот колку што може.
Откако со денови ја манипулираа јавноста со лажни вести и конструкции за наводни скандали за реконструкција на водоводна мрежи, денес од ВМРО-ДПМНЕ поднесуваат неосновани кривични пријави како очајнички чекор за ублажување на поразот.
Реконструкцијата на водоводна и канализациска мрежа на улица „Варшавска” е спроведена согласно законските прописи и градежните стандарди и нормативи, а градежни активности од посочената фирма не се започнати без претходно склучен посебен договор.
Но тоа сепак не го спречува ВМРО-ДПМНЕ да објавува фабрикувани, нецелосни и непотпишани документи кои не се однесуваат на предметната јавна набавка.
Конструкции, лажни вести и дезинформации се сè што нуди ВМРО-ДПМНЕ. Со таква понуда можат да очекуваат единствено на пораз како во Град Скопје така и во најголем дел од општините.

WCOStream: NARUTO Spin-Off: Rock Lee & His Ninja Pals anime episode 51 online free at https://wcostream.cc anime

Watch Legend of the Condor Hero II Episode 26

Watch Mudai Episode Full

Onmyoji - Hundred spirits kindergarten Season 2 (https://twistmoe.net/m/vEPp) Episode 12

Snupps: https://www.snupps.com/gogoanimebe

Plurk: https://www.plurk.com/gogoanimebe