November 20, 2019 02:27
Македонија

Отворени 80 вработувања во новата фабриката во Визбегово

Панцири, шлемови, елеци…опрема за армијата и полицијата ќе произведува новата фабрика АТС ГРУП, во индустриската зона Визбегово. 

Станува збор за гринфилд инвестиција вредна 3 милиони евра. Компанијата има 80 вработени. На свеченото отворање присуствуваше премиерот Зоран Заев, како и голем број на владини претставници.

Власта ветува и поголема поддршка на инвестициите. Во таа насока со измени во законот за финансиска поддршка на инвестициите, го зголеми опсегот на фирми кои можат да аплицираат. Предвидените 75 милиони евра за поддршка на стопанството сега им стојат на располагање на над 4 илјади компании.

Парична помош ќе добијат само оние кои инвестирале. Фирмите ќе може да аплицираат од понеделник. Со овој закон досега над 300 компании добиле поддршка.

Нови вести

Ангеловска: Преку национална стратегија ќе ги подобруваме условите за живот на младите во земјава

Igor

Димковски од Ресен: Ги решивме проблемите во овоштарството, значително ја зголемивме поддршката за јаболкопроизводителите

Igor

Хрватска го поддржува писмото за Северна Македонија, но нема да го потпише

Filip