November 30, 2021 10:27
Македонија

Отворени избирачките места, право на глас имаат 1 824 864 граѓани

Гласањето на локалните избори започнува во 7:00 часот и трае непрекинато до 19:00 часот. Ако гласањето биде прекинато подолго од еден час, тоа ќе продолжи за онолку време колку што траел прекинот, но не подолго од три часа.

Во 19:00 часот гласачките места се затвораат. На избирачите затекнати во објектот каде што се гласа им се овозможува да гласаат. Гласачкото место на кое гласале сите граѓани запишани во изводот од Избирачкиот список може да се затвори и пред 19:00 часот, по претходна согласност
од надлежната ОИК, но не отпочнува со броење на гласовите пред 19:00 часот.

Записниците и другиот изборен материјал, избирачкиот одбор ги доставува до Општинската изборна комисија, односно Изборната комисија на градот Скопје, во рок од пет часа по завршувањето на гласањето. Изборниот материјал до ОИК го доставува претседателот на ИО во придружба на заинтересирани членови на ИО или претставници на подносителите на листите и претставници од полицијата, ако за тоа има потреба.

AnimeTV: Re: Hamatora (Dub) anime episode 12 online free at https://animetv.cc anime tv shows on netflix

AnimeKisa: Oreimo 2 anime episode 13 online free at https://animekisa.in anime stream

ANIMEFLIX: Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru: Washio Sumi no Shou 2 - Tamashii anime episode Full online free at https://animeflix.nl animeflix a silent voice

https://animebee.to watch anime dub

Website https://animefreak.ws: Watch Dororo (Pilot) animefreak Episode Full animefreaks anime