January 26, 2021 21:46
Македонија

Отворена Лабораторија за кризен менаџмент во Воената академија во Скопје

Во Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ во Скопје денеска беше отворена Лабораторијата за кризен менаџмент.

На отворањето присуствуваа Стојанче Ангелов, в.д. директор на Центарот за управување со кризи, и министерката за одбрана, Радмила Шекеринска.

Оваа Лабораторија е дел од НАТО проектот што се спроведува и реализира преку ЦУК во државата.

Следната година, во септември, во Македонија ќе се одржи голема НАТО вежба (EADRCC) за справување со кризи со учество на околу 2.000 учесници на разни вежбовни точки.

Watch The Testament of Sister New Devil (Dub) Episode 9 (https://gogoanime.be/m/RN1v/ep-9) at GoGoAnime gogoanime weathering with you

JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub) (https://animeplanet.cc/m/MEEK) Episode 39 at website https://animeplanet.cc gleipnir anime planet