August 12, 2022 01:31
Македонија

Ордановски: Францускиот предлог може да биде најдобриот што ќе го добиеме

-Тој предлог може и да не помине во бугарскиот парламент. Моето чувство е дека овој предлог доаѓа како резултат на лошите политики на ЕУ, тоа не е ништо ново. Тука сме во фото-финиш со други земји кои бараат влез во Унијата. Таа е компликувано животно. Овој предлог, како што е даден, може да се случи да е најдобриот што ќе го добиеме. Треба да видиме што ќе бидат забелешките на владата. И да го усвои бугарскиот парламент, како ќе помине во самата ЕУ. Таму седат земји-членки кои во принцип не се согласуваат со бугарската позиција, речиси сите. Треба да бидеме свесни што потоа, додава Ордановски во емисијата „Само вистина“.