August 19, 2019 03:48
Македонија

Општина Струмица со 13,5 милиони денари поддршка за спортот

Општина Струмица го објави конкурсот за поддршка на спортските клубови и здруженија во општината, како и за месечна подршка на тренери во спортските клубови. Вкупната подршка од буџетот изнесува 13,5 милиони денари.

Месечната поддршка за 10 тренери ќе изнесува 5.000 денари, а кандидатите мора да докажат дека се дел за регистрирани натпревари и ранг на натпреварување.

Спортските клубови, здруженијата и тренерите може да аплицираат до 12 овој месец, а на јавниот повик може да конкурираат субјекти кои дејствуваат на територијата на Струмица и кои немаат добиено одредена дотација по програмата за активности во областа на спротот и младите за 2019 година. Клубовите треба да бидат регистрирани, да го потикнуваат дадениот спорт и да ја реализираат утврдената програма и спроведуваат систем на натпревари.

Нови вести

Стоилковски до Костадинов: Уценет човек жив ѓавол, зборуваш за сѐ друго само не за куферот пари

Igor

Костадинов му одговори на Стоилковски: Ниту ќе ме исплашите, уште помалку ќе ме спречите да ја говорам вистината

Igor

Гостивар доби монументална скулптура со името на градот

Igor