Скопје

Општина Кисела Вода ќе сади 67 дрва на разни локации

Општина Кисела Вода започна акција за садење на нови 67 разни видови дрва на повеќе локации на својата територија.

Со денешната акција за садење на дрва локалната самоупрaва исполни уште едно барање на граѓаните. Дрвата: елки, јавори, брези и др. се донација од Цементарница УСЈЕ АД Скопје.

Општина Кисела Вода со цел да делува за намалување на аерозагадувањето минатата година засади 160 високо стеблести дрва за парковско уредување.

Нови вести

Извршена првата фаза од авионско прскање против комарци

Daniela

„Прв до врв” на Водно

Daniela

„Скапоцените камења“ на скопската Чаршија стануваат видливи преку мобилна апликација

Valentina