August 23, 2019 17:58
Скопје

Општина Кисела Вода за децата во градинките обезбеди 2500 маски за заштита од аерозагадувањето

Општина Кисела Вода за дечињата кои ги посетуваат објектите на двете јавни детски градинки кои се под нејзина надлежност обезбеди 2500 маски кои ќе им помогнат за заштита на здравјето од аерозагадувањето. 

За таа цел, претседателот на Советот на Општина Кисела Вода, Дарио Шимиќ денеска во ЈДГ „8 – ми Март”, во објектот  „Расадник” на децата им подели маски за заштита од загадениот воздух. Шимиќ на дечињата им објасни како и зошто треба да ги носат истите. Додека, секретарот на Општината, Александар Алексовски заштитни маски им подели на децата во ЈДГ „Весели Цветови”, во објектите „ Мимоза” и „Синоличка”.

Воедно, локалната самоуправа обезбеди и 500 маски за возрасни лица кои ќе бидат поделени при зголемено загадување на амбиенталниот воздух. Доделувањето на маските е дел од мерките кои Општина Кисела Вода ги презема за заштита на здравјето на своите жители.

За потсетување, Општина Кисела Вода водејќи грижа за здравјето на најмладите минатата година обезбеди прочистувачи за воздух за сите објекти на двете јавни детски градинки „Весели Цветови” и „8 – ми Март”.

Нови вести

Се реконструира улицата 23 Октомври, поранешна Владимир Комаров

Daniela

Општина Кисела Вода додели 71 ваучер за новороденчиња

Daniela

Нови клима уреди и тајфуни за градинките во Бутел

Daniela