January 22, 2021 13:25
Скопје

Општина Карпош додели 5.000 маски за градинките, улилиштата и други установи

Општина Карпош им додели 5.000 заштитни маски за повеќекратна употреба на детските градинки и основни училишта. Во градинките, маските ќе бидат наменети за воспитниот и техничкиот персонал, а во училиштата, за наставниот кадар и учениците (штом започне второто полугодие од учебната година).

Градоначалникот Стефан Богоев истакна дека дел од маските ќе се поделат и во геронтолошкиот завод „13 Ноември“ во Злокуќани, во СОС Детското село, групниот дом во Козле, како и по повеќе урбани заедници.

Инаку, заштитните, повеќеслојни маски претставуваат донација од фирмата „Белгравиа Инвест“ ДООЕЛ Скопје. Локалната самоуправа ја користи оваа прилика да и се заблагодари на оваа компанија, за покажаната општествена одговорност и грижа за заедницата.

Општината ги повикува сите граѓани да продолжат со одговорното однесување. Да се почитуваат заштитните мерки, континуирано да се носат маски, да се врши дезинфекција и да се одржува дистанца.

Карпош продолжува да биде поддршка на граѓаните и јавните установи за намалување на последиците од КОВИД – 19.

Kyokou Suiri 2nd Season Episode Preview at website https://funimationfree.com funimation one piece

Watch That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Episode 24.9 – Digression: Hinata Sakaguchi Episode Full at website https://animeflix.nl animeflix food wars