Скопје

Општина Бутел ќе биде домаќин и покровител на традиционалната Тортијада

Општина Бутел ќе биде домаќин и покровител на традиционалната Тортијада „Слатка мистерија 2020″, што ќе се одржи идната година во соработка со Хуманитарната организација Ангелчиња – ХОА.
Покровителството на оваа прекрасна манифестација Општина Бутел го презема од Општина Чаир која што беше домаќин на 13-та Тортијада што се одржа во ресторан „ФА-ФА”, на која учествуваа слаткарници и ресторани кои професионално изработуваат торти, но и граѓани во категоријата аматери.
Манифестацијата беше организирана во два дела, ревијален и официјален дел. Во официјалниот дел од манифестацијата беа претставени сите учесници, при што се лицитираше за тортите, а собраните средства од лицитацијата ќе бидат наменети за хуманитарни цели.

Нови вести

Пријавени се две фирми кои фрлале шут во Бардовци

Valentina

Шестиот скопски цветен фестивал го збогатија  деца од Кисела Вода

Valentina

Општина Аеродром: Асфалтирани улици во Горно Лисиче и Мичурин

Daniela