January 15, 2021 18:22
Хроника

Опожарени трски и сува трева кај Калишта

Трски и сува трева изгореа во пожар што претпладнево избувна покрај брегот на Охридското Езеро, во близина на селото Калишта.

На терен се три возила на Територијалната против пожарна единица во Струга, од каде информираат дека огнот е ставен под котрола.

Причините за пожарот не се утврдени.