September 23, 2021 14:48
Спорт

ОИ: Кина во водство со 21 златно одличје  

Олимписките игри во Токио се во втората натпреварувачка недела, а спортистите од Кина ја зголемија предноста пред конкурентите по бројот на освоени златни медали.  

Табела на медали

                                                                 З     С     Б    Вк 

  1. Кина                                                    21   13    12    46
  2. Јапонија                                              17   5      8      30
  3. САД                                                     16  17    13     46
  4. Русија                                                  11  15    11     37
  5. Австралија                                          10   3    14      27
  6. Велика Британија                                8   9     11      28
  7. Јужна Кореја                                        5    4     7      16
  8. Франција                                              4    9      6      19
  9. Холандија                                            4     7     5       16 
  10.   Нов Зеланд                                        4    3     3        10

Najica Blitz Tactics (Dub) Episode 12

Yakimochi Caprice (https://animefreak.ws/m/GX1K) Episode 2

Website https://animetv.cc: Watch Shakugan no Shana: Season II (Dub) animetv Episode 24 anime tv dragon ball z

Beyblade Burst Sparking (Dub) Episode 26

Blogger: https://www.blogger.com/profile/00230500517765771050

Animefreakws tumblr: https://animefreakws.tumblr.com/