August 15, 2022 18:06
Македонија

Од 292 ученици со сите петки само 11 добиле петка, а дури 39 добиле единица на тестирање во „Орце Николов“

Во гимназијата „Орце Николов“ оваа учебна година се спроведуваше квалификационен, приемен испит поради поголемиот број на пријавени ученици со сите петки.

Биле тестирани 292 ученици (сите одлични, со просек 5,00) Тестот по математика носел максимум 100 поени, а по мајчин јазик максимум 70 поени.

1. Одличен успех (над 129 бода, т.е. над 76%) имаат покажано само 11 ученици, односно само 3,76% од тестираните.
2. Многу добар успех (од 107 до 129 бода, т.е. од 63 до 76%) имаат покажно 39 ученици, односно 13,36% од тестираните.
3. Добар успех (од 67 до 106 бода, т.е. од 39 до 63%) имаат покажно 133 ученици, односно 45,55% од тестираните.
4. Доволен успех (од 45 до 66 бода, т.е. од 26 до 39%) имаат покажно 70 ученици, односно 23,97% од тестираните.
5. Недоволен успех (под 45 бода, т.е. под 26%) имаат покажно 39 ученици, односно 13,36%од тестираните.“

tải sunwin game bài sunwin sunwin apk

sunwin.apk mới nhất sunwin club sunwin tài xỉu

sun win

sunwin apk

tải sunwin tải sunwin apk game bài sunwin