April 11, 2021 10:38
Балкан Економија

Од 1 јули се укинува роамингот меѓу земјите од Западен Балкан

Од 1 јули ќе се укине роамингот меѓу земјите од Западен Балкан. Тоа значи дека трошоците за роаминг услугите меѓу земјите ќе бидат по цени како да сме дома. За не цели четири месеци од сега, Македонија, Србија, Црна Гора, Албанија, Косово и БиХ, ќе започнат со имплементација на договорот од Вториот дигитален самит од 2019 – та година, со кој граѓаните добија поефтин роаминг за телефонските разговори, СМС пораки и користењето интернет.

Првата фаза од спроведувањето на договорот започна во 2019 година, кога цената на роамингот беше намалена за 80 проценти, додека втората фаза, односно целосно укинување на роамингот е најавенo за 1 јули 2021 година.

Европската унија побара укинување на роамингот во телекомуникациските тарифи за земјите од Западен Балкан, како форма на олеснување на комуникацијата на граѓаните.

Given Movie Episode Full at website https://animeheaven.pro dr stone anime heaven

Jimihen!!: Jimiko wo Kaechau Jun Isei Kouyuu!! Episode 3 at website https://animeplanet.cc anime planet manga recommendations

4Anime