February 3, 2023 12:10
Македонија

Од утре ЗДРАВА УЖИНКА ЗА СЕКОЈ УЧЕНИК – НОВ ПРОЕКТ НА МЗШВ

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска објави уште една радосна вест, овојпат за сите ученици:
Од основните училишта во општина Центар, денес започна дистрибуцијата на нашите домашни македонски јаболка, во рамки на проектот “Здрава ужинка за секој ученик“, кој го реализираме преку програмата за откуп на свежо овошје, зеленчук, млеко и млечни производи.
Обезбедуваме здрава ужинка за сите ученици во сите основни училишта низ државата, односно 186.000 ученици во 350 основни училишта.

Поврзани вести

МЗШВ: Реализирани околу пет милиони евра инвестиции преку првиот повик од ИПАРД 2

Igor

МЗШВ работи на изнаоѓање решение за исплата на лозарите за предаденото грозје во „Поварадие“ и „Стефанс винарија“

Igor

МЗШВ:Досегашните ниски температури не предизвикуваат штети врз земјоделските култури

Igor