June 28, 2022 04:55
Скопје

Од утре делумна забрана за движење во парк-шумата „Водно” и во паркот на природата „Гази Баба”

Градот Скопје ги известува граѓаните дека од утре (24.06.2022 година) во парк-шумата „Водно” и во паркот на природата „Гази Баба” се воведува делумна забрана за движење, во периодот од 6:00 до 20:00 часот.
Воведувањето на делумната забрана за движење е според одлуката од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, а по барање на ЈП „Национални шуми” – Скопје, согласно член 57 став 2 од Законот за шумите.
Градот Скопје апелира до граѓаните да ја почитуваат воведената делумна забрана за движење во парк-шумата „Водно” и во паркот на природата „Гази Баба” и да придонесат за зачувување на зеленилото од евентуални пожари.

go88 bui ba quan go88 android Go88 - Thế giới game cá cược trực tuyến lớn nhất Việt Nam

Sunwin – Ông Hoàng đổi thưởng, đẳng cấp game bài đại gia