November 21, 2019 00:10
Спорт

Од Скопје стартува летната серија трки на пет дестинации покрај вода „Beach Run 2019″

Летната серија трки на пет дестинации покрај вода „Beach Run 2019″ стартува во недела со петкилометарска трка во Скопје, по што следуваат трките во Дојран на 14 јули, Претор на 21 јули, Маврово на 28 јули и завршната трка во Охрид на 3 август.

Првите три трки се на пет километри, а потоа се трча полумаратон во Маврово и трка на десет километри на финалниот натпревар во Охрид.

Серијата трки на плажа се во организација на здружението „Прв до врв” во рамки на платвормата „Ја трчаме Македонија” и во нив може да учествуваат сите оние кои го сакаат трчањето и тоа на сите, неколку или една трка.

Остварениот резултат на секоја од трките носи соодветен број на бодови според кои се формира табела со резултати, чиј финален изглед ќе ги даде победниците на летната лига во трчање за оваа година.

За победниците на секоја од трките и на целата лига е обезбеден паричен награден фонд во вредност од 60.000 денари. На секоја од трките, првите три места во машка и женска конкуренција освојуваат 3.000, 2.000 и 1.000 денари, информираат организаторите.

Пријавувањето за учество во Beach Run 2019 е преку веб страната на www.prvdovrv.mk.

Настанот има за цел да го популаризира активниот спортски живот и трчањето во летниот период, кога луѓето се обично на одмор и на плажа.

Нови вести

Платата на Мурињо е двојно поголема од онаа на Почетино

Filip

Клубот на Дејвид Бекам потпиша со пет играчи

Filip

Хамилтон очекува сериозна битка за титулата во 2020 година

Filip