October 1, 2022 20:46
Македонија

ОД НАС ЗА НАС со демант на соопштението од МОН

Категорично ја демантираме министерката Мила Царовска дека шириме невистинити информации на фејсбук. Невистина е дека здружението ОД НАС ЗА НАС „прилепило илустрации на делови од Концепцијата”.

Здружението ОД НАС ЗА НАС нема тенденциозна намера да шири паника и да ја манипулира јавноста туку има за цел да ја информира јавноста за агендата на сеопфатното сексуално образование преку искуството на другите земји. Препорачуваме министерот Мила Царовска внимателно да ја прочита целата објава пред да шири лажни и невистинити информации.

Целиот пост, објавен од страна на здружението ОД НАС ЗА НАС можете да го прочитате на следниот линк:https://www.facebook.com/odnaszanas/posts/451133552929735. Па вие самите одлучете кој ја лаже и манипулира јавноста!