July 29, 2021 08:12
Македонија

Односите со Бугарија ги градиме во духот на Договорот за добрососедство, отворените теми ги решаваат комисиите

Одговор на новинарско прашање, Марија Георгиевска, пратеничка на СДСМ

 

П1: Се поизвесно е дека Македонија ќе добие вето од Република Бугарија во преговорите со ЕУ кои се следните чекори што планира да ги стори државата во наредниот период?

Со нашиот сосед, Република Бугарија, имаме Договор за соработка и добрососедство кој патем да напоменам тој Договор е  потпишан и на македонски јазик. Очекуваме во духот на овој Договор, да продолжиме заеднички да ги градиме односите и меѓусебно да си даваме поддршка двете земји. За темите коишто се дискутираат изминатиот период и кои произлегуваат од овој Договор за добрососедство изразуваме волја да ги решаваме преку работата на комисиите кои сметам дека се надлежни да ги решаваат овие теми.

AnimeTV m2 chia anime tv: Watch My Hero Academia 3 (Dub) Episode 10

ANIMEFLIX animeflix pokemon: The Misfit of Demon King Academy (https://animeflix.nl/m/wOoj) Episode 13