April 19, 2019 22:53
Живот

Оваа мајка прави нешто нелегално за да му помогне на својот син

Оваа мајка прави нешто нелегално за да му помогне на својот син

Оваа храбра жена одлучила да ги земе работите во свои раце и започнала со одгледување на канабис. Таа одгледува канабис за може да го олесни животот на своето дете, но поради тоа би можело да заврши во затвор.

Мелина не ги почитува правилата и не се плаши од законот.

-„Во случај кога здравјето е во прашање- непослушност.Не се плашам, бидејќи верувам дека се борам за нешто праведно, за здравјето на мојот син.“- вели мајката.

Таа одгледува, а потоа прави масло од канабис во својот дом во Мексико, за да го лечи својот син Диего, кому му е дијагностицирана епилепсија, аутизам и церебрална прализа.

Законот во Мексико дозволува поседување на 4,5 грама канабис за лична потреба. Она што е над таа количина е забрането и се смета за претпродавање.

Истражувањата покажале дека марихуаната има позитивни предности за бројни здравствени ситуации, вклучувајќи епилепсија.

Нови вести

Приказна која го расплака светот: Дете пишува домашна под светлината на бандера!

24news

Братот е најважниот маж во животот на својата сестра

24news

Велигденски ритуал: Свештеник натерал деца да го тепаат, плукаат и да го сечат со нож 

24news