December 7, 2022 20:33
Македонија

Обраќање на Ковачевски на презентација на Проект за локални патишта

Обраќање на премиерот Димитар Ковачевски на презентација на Проектот за поврзување на локалните патишта. Како што соопшти владината прес-служба, на настанот ќе се обратат и министрите за транспорт и врски и за внатрешни работи, Благој Бочварски и Оливер Спасовски, и претставник на Светска банка.

Проектот за поврзување на локалните патишта во земјава се реализира од Министерството за транспорт и врски, со поддршка на Светска банка, со цел подобрување на патната инфраструктура.